Scottish Seaside Housing

This scheme, currently at planning stage, involves the subdivision of an existing 1970s dwelling into two new properties and the development of two new dwellings to a rear yard area formerly used as a delivery and store area for a local grocery store.

The existing dwelling was built in the 1970s and extended in the 1980s, and features a mishmash of window sizes and positions.  The subdivision to create two new dwellings affords the opportunity to rationalise this exterior, introducing a regular set of vertically orientated windows in keeping with the conservation area.  New large windows and Juliet balconies to the gable afford excellent views over the bay.

The two new dwellings are designed to sit back in relation to the existing properties, with modest visage picking up on design cues from local examples of Victorian detached cottages within the conservation area.

RURAL STUDIO

ARCHITECTURE

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
arb_logo_black.png
RIBA logo for website.png

©2019 by Rural Studio Architecture