Durham Self-Build

This self-build property was designed for a family with high design aspiration and a conservative budget.  The design involves a very simple form with a central staircase and wide hallway with rooms to either side to create a very efficient layout, making the house feel larger than the diminutive footprint suggests.

A glass corner connects the living space to a wrap-around garden, making the most of available daylight and views and enhancing the feeling of light and space. 

An Ecodesign ready woodburning stove acts as a highly efficient secondary heat source, combined with simple yet efficient technologies including mechanical ventilation and heat recovery to make the house highly energy efficient and sustainable whilst keeping within a modest budget.

RURAL STUDIO

ARCHITECTURE

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
arb_logo_black.png
RIBA logo for website.png

©2019 by Rural Studio Architecture